Chorleywood House Remodeling and Extension

project overview: refurbishment of a 1960's bungalow

Project Details

This total refurbishment of a 1960’s bungalow overlooking Chorleywood Common has now been completed.

​Externally, the building is clad in a combination of Western Red Cedar and black timber rainscreen cladding. The roof is covered in black corrugated sheeting.

​A new feature stair links the two floors and a master en-suite bedroom has been formed on the upper level giving views over the common through a glass to glass corner window.

​In the large open plan kitchen/living area the ceiling has been raised to the underside of the roof to give a double height space with small mezzanine gallery overlooking.

​Phase 2 work consists of a curved extension with a green roof that wraps around the side and back of the lower level of the house, minimising the impact from the street while gaining three new large rooms.

project enquiry form

ready to start your project? fill in the form below with your details and a brief outline of your project and one of our team will be in touch!